Borecetek
Amióta az ember az ókorban kifejlesztette a borkészítést, végigkíséri őt a rettegett "második erjedés". Ha ez megkezdődött, a bor ecetté válik és egy egész év munkáját teszi értéktelenné. Értéktelenné?
Bármennyire fájdalmasnak tűnt is eleinte, az ember ízlelgette, kísérletezett és megállapította: a savanyú eredmény kiválóan alkalmas sokféle dologra a konyhában, a háztartásban és az egészség számára. Ma ecet nélkül már nem képzelhető el élet, hiszen régóta kultuszt teremtettünk a savanyú közegnek. Mind a normál, mind az igényes konyhában a legkülönbözőbb ecetek és balzsamok az alapfelszereléshez tartoznak.
Ha kiváló borokat ecetbaktériumoknak szolgáltatnak ki; bánkódik a borbarát - kivéve, ha ugyanakkor ínyenc is. Ő ugyanis tudja azt, hogy minőséget csak minőség eredményezhet, tehát egy kiváló fehérbor-ecet számára alapként kiváló bor szükséges. Nem csak a finom ízárnyalatok azok, amelyeket az ínyencek a legkülönbözőbb boreceteknél szeretnek, az egészségügyi aspektus is figyelmet érdemel. Napi egy evőkanál ecet bevitele fontos ásványokat és vitaminokat juttat szervezetünkbe - ahogy azok a borban jelen vannak - és elősegíti szervezetünk ecetsavtermelését.
Kínálatunkból:
Pezsgős borecet
Champagne-Ardenne régióból - 7% sav