Desszert borok, sherryk
Legyen az Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Pale Cream, Cream-Sherry... minden ízváltozat mögött a "Solera"-módszer rejtőzik, a sherry előállításának tulajdonképpeni titka.
Templomhajóhoz hasonló szellős csarnokokban tárolják a fa sherryhordókat, egymásra helyezett sorokban. Egy év elteltével, a felső sorból mindig áttöltik kb. a bor fele mennyiségét az alatta lévő sorba, hogy az újbornak legyen hely. Az idő a sherry érési folyamatának lényeges tényezője. A fahordó révén a bor elgőzölög, redukálódik és az ellenhuzatban oxigén kerül rá. Így az új sherry legalább három, négy évet végigjár, míg a legalsó hordósorba kerül. Mindig összekeverve a hordó tartalmának a felével. Mi lesz ebből? Jöjjön és kóstolja meg a világ legnemesebb italainak egyikét, a Spanyolország déli részéről származó sherryt!
Kínálatunkból:
Sherry Cream
17% alkohol
Madeira
17% alkohol