Cognacok, brandyk és calvados
Amint a bor megszűnik forrni,
Cognac-ban felhevítik a főzőüstöket. Két főzési folyamatot követően a fiatal párlat a tölgyfahordókba kerül, hogy ott - az előírás szerint - minimum két évig tárolják és érleljék.

A jó fajtákat lényegesen tovább tárolják. Az értékes párlat zöme, vagyis kb. a fele, a szellős tárolóhelyiségekben elpárolog, redukálódik, és így jön létre az évek folyamán rendkívüli testessége és színe. Az
armagnac és a
brandy a cognac legközvetlenebb rokonai. A főzési folyamatok számában és technikájában, a tárolásban és elsősorban az eltérő borfajták révén különböznek egymástól. Különleges alkalmakkor élvezze nemes párlatainkat, amelyek valóban méltók erre.
Calvados
Ha elfogadjuk, hogy az alma a biblia bűnös gyümölcse, akkor Normandia esetében a Paradicsomról lehet szó. A szupermarketben kínált csemegealmáknak a normandiai kis savanyú almák nem jelenthetnének versenytársat. A végtermék azonban büszkén léphet fel a különleges párlatok világszínpadán. "Calvados nélkül a világ szegényebb lenne", mondta egyszer Hemingway és ő igen jól kiismerte magát a szeszes italok világában.