Pisztráng fokhagymakéregben, kapribogyós vörösbormártással
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kisebb pisztráng
- 4 apróra vágott fokhagyma gerezd
- 50 g vaj
- 1-2 evőkanál VOM FASS Madonia extra szűz olívaolaj
- 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- friss zsemlemorzsa, némi só
A szószhoz:
Elkészítés:
A hagymát és a zöldséget a fokhagymás olíva olajban, megpároljuk és felöntjük a vörösborral és a Cassis likőrrel. Rotyogtatva sűrűre főzzük, míg kb. a negyede elfő. Utána pürésítjük, fűszerezzük, majd lassú tűzön hozzákeverjük a vajat. A szószt leszűrjük és felmelegítve hozzáadjuk a Capri bogyót, majd félre tesszük. A fokhagymát 50 g vajban és olíva olajban pároljuk. Zsemlemorzsával és petrezselyemmel összekeverjük. A megtisztított, szárazra törölt pisztrángra kenjük, majd egy olívaolajjal bekent sütőtepsiben, 180°C-os sütőben, 15-20 percig sütjük. A szószt tálaláskor, külön szervírozzuk.