Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.

KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartásunk:
Hétfő-péntekig:  9:30–19:00
Szombatonként:  9:30–14:00
Üzletünk 2022. augusztus 13-21. ZÁRVA!
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Máriatövis mag olaj

A csodálatos máriatövis!

Örömteli élet! Egészség, fenntartható minőség!
Őszi nagytakarítás VomFass olajokkal külsőleg és belsőleg!


A máriatövis egy olyan gyógynövény, amit már több ezer éve használnak, hogy támogassák a máj, a vese és az epehólyag egészségét. A máriatövis a silymarin nevű flavonoidot tartalmazza nagy koncentrációban, amiről úgy gondolják, hogy a máriatövis legtöbb jótékony hatásáért felelős, beleértve a májvédő és antioxidáns tulajdonságokat, valamint az antivirális és gyulladásgátló előnyeit.

A máriatövis vegyülete, a silymarin képes leszámolni a toxinokkal. A paracetamolnak és a széntetrakloridnak való kitettség káros hatásait meg lehet vele előzni, de a máriatövis véd a sugárzás és a vastúlterhelés káros hatásaival szemben is. Ezenfelül ez a gyógynövény a következő anyagokat is képes semlegesíteni: fenilhidrazin, alkohol, a gyilkos galóca méreganyaga, a kemoterápiához használ vegyületek, a pszichotróp gyógyszerek. A máriatövis ezenfelül elnyomja a cellurális gyulladást is.

A legújabb kutatások már igazolták a máriatövis gyulladáscsökkentő hatását is. Az orvosok kimutatták, hogy a máriatövist a gyulladások kezelésére a legjobb a kurkuminnal (a kurkuma hatóanyaga) vagy az epigallocatechin galláttal (a zöld tea egy fontos összetevője) kombinálva használni. A tanulmány kimutatta, hogy a silymarinra adott első fázisú cellurális válasz a sejtekben egy gyors növekedését eredményezi a géntermelésnek. A silymarin ezenfelül képes csökkenteni a cellurális stresszt, kifejezetten az endoplazmatikus retikulum stresszt. Súlyos esetekben ez a fajta stressz sejthalált indukálhat, ami rákot is okozhat.

Máriatövis

Olajozd az egészségedet! Válaszd a VomFass minőséget!

: Máriatövis mag olaj