Csokis - rumos muffin
Hozzávalók: (14 darabhoz)
- 175 g liszt
- 150 g porcukor
- 150g étcsokoládé
- 150g vaj
- 4 tojás
- 70 ml VOM FASS Valódi jamaicai rum
- tengeri só
- 3 szelet ananász
- 15 gr élesztő
Öntet:
Elkészítése:
Vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét és a vajat! Ezután add hozzá a lisztet, élesztőt, cukrot, tojást, rumot és egy kevés sót! Tálban robotgéppel keverd ki!
Sütőt melegítsd elő 180 fokra (alsó-felső fűtés)!
Muffin formákat vajjal kend ki és töltsd meg a tésztával! Tetejére tegyél ananász darabokat! Süssed kb. 20 percig!
Amíg sül a tészta keverd össze az öntetet!
Ha megsült a tészta, hagyd kihűlni és ezután locsold meg a csoki öntettel és szórd meg porcukorral!