Lazacfilé sült padlizsánnal
Hozzávalók:A lazac elkészítése:
Mosd meg a lazacfilét, és itasd fel a vizet róla konyhai papíron. Vágd egyenletes darabokra. Sózd meg és szórd meg mindkét oldalát a korianderrel, halfűszerrel és a balzsamecettel. 1-2 percig hagyd állni!
Serpenyőben melegítsd meg az olívát és süsd meg benne (1-2 perc) mindkét oldalát a halnak. Amikor kész - kifehéredik -, szedd tányérra és alufóliával takard be.
Készítsd el hozzá a padlizsánt:
Vágd fel egyforma szeletekre. Sózd meg. Serpenyőben tedd oda melegedni a szőlőmag olajat. Tedd bele a padlizsánt és ízesítsd a cukorral és a balzsamecettel. Ezután öntsd fel a vízzel és fedd le. Párold kb. 20-25 percig!
Közben melegítsd elő a sütőt 85 °C-ra. Béleld ki alufóliával a tepsit és rétegesen helyezd el benne a padlizsánt és a lazacot. Locsold meg az olíva olajjal és 10-15 percig szép barnára pirítsd.
Tálalásnál díszítsd a bazsalikommal!
Mottónk: Legyen a főzés élmény és közös program mindenkinek, akivel Ön megosztja!