Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.

KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartásunk:
Hétfő-péntekig:  9:30–19:00
Szombatonként:  9:30–14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

VOM FASS - Történet

Johannes Kiderlen, a "Südtiroler Wein- und Traubensaftimport" cég tulajdonosa 25 üzlettel Baden-Württembergben létrehozta a "Weinkauf-Getränkemarkt GmbH" üzletláncot, mely borok, és italok értékesítésére szakosodott. Már édesapja jó kapcsolatokat ápolt különösen olasz bortermelőkkel és létrehozta az import üzletágat.

Kádár szakképzését, majd a németországi Geisenheimi Alkalmazott Tudományok Főiskoláján, az italtechnológiai szakán folytatott tanulmányait követően Johannes Kiderlen átvette édesapja import vállalkozását, hogy borra és szeszesitalokra fókuszálva továbbfejlessze üzleteit.

Amikor felismerte az idő jelét, Johannes Kiderlen 1994-ben elkezdett kimért borokat, szeszesitalokat és olajat forgalmazni, úgy, hogy képes volt reagálni vevői igényére, hogy azokat vonzó palackokba vagy korsókba palackozza. Élénk vevői érdeklődést tapasztalt, de megállapította azt is, hogy kimért ital kínálata nem illeszkedett egy szokásos italüzlet választékába. Világossá vált számára, hogy ilyen termékek kínálata mögött lehetőleg személyesen az üzlettulajdonosnak kell állnia, hogy a kimért termékekkel szemben támasztott igen magas minőségi követelményeket egyáltalán teljesíteni lehessen.

Az első VOM FASS üzlet 1994. március 23-án nyílt meg Regensburgban, Németországban, egy héttel később a második következett Aalenben, Németországban. Rövidesen, októberben, további két üzlet létesült, mindkettő Németországban, az egyik Landshutban, a másik pedig Nürnbergben.

Johannes Kiderlen 1995. január 1-jén alapította meg a VOM FASS AG részvénytársaságot, hogy biztosítsa a szükséges kereteket az üzleti tevékenység fejlesztéséhez és a tőkefedezethez egy ilyen ambiciózus projekthez.

1995. december végén, 30 partner tartozott a VOM FASS AG-hez. Egy évvel később, 75 üzlet működött Németország-szerte és 1997 végén a VOM FASS AG-t Németországban 110 üzlet, Ausztriában pedig 2 üzlet képviselte.

Ma a VOM FASS AG-nak összesen 170 partnere van. 25 üzlet működik Ausztriában, Svájcban, az Egyesült Királyságban, Japánban, és Magyarországon.