Cukkinileves pirított napraforgó magokkal
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg cukkini
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál VOM FASS Szőlőmag olaj
- 600 ml zöldségleves leve
- só, frissen őrölt bors, frissen őrölt szerecsendió
- egy csipetnyi őrölt koriander
- 100 ml tejföl
- 2 evőkanál napraforgóbél
- 1 evőkanál felvágott petrezselyem, vagy kapor
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk. A szőlőmag olajat egy lábosban felhevítjük, majd a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne. A cukkini kockákat is hozzáadjuk és kevergetve, együtt tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldségleves levét, amit sóval, borssal, a szerecsendióval és a korianderrel fűszerezünk. Az egészet felforraljuk, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A levest besűrítjük és újra felforrósítjuk. Sóval, borssal ízesítjük és levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a tejfölt. A napraforgót teflon edényben, zsiradék hozzáadása nélkül, fogatva, világos barnára pörköljük, majd hagyjuk kihűlni. A petrezselymet, vagy a kaprot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd felvágjuk. A levest a petrezselyemmel, vagy a kaporral és a napraforgóval tálaljuk.