Spárga epersalátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 gr érett eper
- 250 gr zöld spárga
- 250 gr fehér spárga
- 1 csomag jégsaláta
- pirított fenyőmag díszítésre
- 2 evőkanál Vom Fass Modena balzsamkrém
- 1 evőkanál Vom Fass cédrusmag olaj
- 3 evőkanál Vom Fass dió olaj
- tarkabors és só
Elkészítése: a gyümölcsöt és a zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. Jégsalátát levelekre szedjük és kiterítjük egy tányérra.
Spárgákat az alsó harmadáig megpucoljuk az alsó részeket levágjuk és nem használjuk fel. A spárga megmaradt részét apró falatkákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A fehéret kb. 8 percig a zöldet tovább kell főzni. Amikor a spárgák megpuhultak kivesszük egy tálba és elkészítjük hozzá az öntetet a balzsamkrémből és az olajokból. Meglocsoljuk vele a spárgákat. Megpirítjuk a fenyőmagot.
A tányéron levő kiterített saláta levelekre elosztva rászedjük a spárgákat és megszórjuk a pirított fenyőmaggal. A megtisztított epret négy részbe vágjuk és ízlésesen ráhelyezzük a tányérra.
Jó étvágyat kívánunk!