Marcipán golyó
datolyás vagy szilvás balzsamecettel, aszalt szilvával és narancs likőrrel
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az aszalt szilvát 1-2 órára a likőrbe áztatjuk. A marcipánból kb. 3 cm-es gombócokat formálunk, majd ujjal szétlapítjuk. Tegyük bele a szilvát és fedjük be a marcipánnal.
Tegyünk egy lábasba vizet, és melegítsük fel, de ne forrjon, erre tegyünk egy másik edényt, és tegyük bele az összetört csoki darabokat, de pár darabot hagyjunk meg a csokikrémnek.
Olvasszuk meg a csokit, vegyük le a tűzről és ebbe az olvasztott csokiba öntsük bele a
VomFass datolyás vagy szilvás balzsamecetet és a megmaradt csoki darabokat. Lassú folyamatos kevergetés mellett amikor krémszerű az öntet, lehet mártogatni a golyókat. Rácsra helyezve a hűtőben megdermesztjük.