Recept kalendárium: 2015-03
Március receptajánló
Élvezze a
Vom Fass szakács művészetét:
Kuszkusz saláta kecskesajttal és mángolddal
Mottónk: Legyen a főzés élmény és közös program mindenkinek akivel Ön megosztja!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csésze kuszkusz
- 1 csokor mángold
- 2 gerezd fokhagyma (fokhagyma nyomón átpréselve)
- 1 db chili paprika (ledarálva)
- 2 db újhagyma (apróra vágva)
- 2-3 TK. Vom Fass Don Giovanni extra szűz olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 2-3 TK. Vom Fass Datolyás balzsamecet
- 1 TK. Vom Fass Argan olaj
- 10 db menta levél
- 1/2 Csésze kecskesajt
- 1 TK. Méz
- só, bors
Elkészítése:
1/2 Csészényi forrásban lévő sós vízben áztassuk a kuszkuszt 5 percig. Amikor a kuszkusz felszívta a vizet, villával kóstoljuk meg, hogy kellőképpen megpuhult-e?
A mángoldot sós forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. Kivesszük a vízből, jól lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. Az előkészített fokhagymát és chili paprikát az olívaolajon 1- 2 percig pirítjuk.
Levesszük a tűzhelyről és beleforgatjuk a mángoldot, hozzáadjuk a kuszkuszt és ízesítjük sóval, borssal, pici citrom lével és pár csepp datolyás balzsamecettel.
Elkészítjük az öntetet a kecskesajthoz:
Az Argan olajat összekeverjük pici sóval, borssal, mézzel és szintén pár csepp citromlével. Amikor elkészültünk az öntettel csészékbe töltjük a mángoldos kuszkuszt, úgy, hogy a közepén luk legyen. Ebbe a lukba beletesszük a kecskesajthoz készített öntetet és rátesszük a sajtot. A maradék datolyás balzsamecetet ráöntjük a sajtra. Tálalásnál a menta leveleket ízlésesen terítsük rá a kuszkuszra!
Jó étvágyat kívánunk!