Eperhab
Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 kg eper
- 25 dkg tejszín
- 25 dkg sajtkrém
- 15 dkg natúr joghurt
- 2 db vanília rúd
- 100 ml Vom Fass eperlikőr
- díszítéshez 4 db menta levél
Elkészítés:
Mossa meg az epret és távolítsa el a csutkáját. Ossza el az epret kétfelé. Az egyik része lesz az eper püré, a másik felét vágja fel apró darabokra. Keverje össze egy tálba a sajtkrémet, joghurtot és a Bourbon vaníliát.
A keveréket alacsony hőfokon picit felfőzzük. A tejszínből és az egyik adag eperből készítsünk epres tejszínhabot. Amikor készen van öntsük hozzá az eperlikőrt, majd óvatosan keverjük össze a felfőzött vaníliás joghurttal. Ezután elosszuk négy pohárba és beledobáljuk az összevágott eper darabokat.
Hagyjuk kihűlni és mentalevéllel díszítsük!