Spárga eperrel
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g érett eper
- 500 g zöld spárga vagy 250g fehér / 250g zöld
- ízlés szerint kevés salátalevél a díszítéshez
- apróra tépkedett petrezselyem
- 100 ml. VomFass Maletti Bianco balzsamecet
- 100 ml. VomFass dióolaj
- 100 ml. VomFass szőlőmag-olaj
- kevés só
Elkészítése:
Mosd meg az epret és vágd össze!
Mosd meg a spárgát és törd le a fás részét!
Serpenyőben melegítsd meg a szőlőmag olajat és a 2-3 cm-es darabokra tört spárgát pirítsd meg a felhevített olajban! Kb. 2-3 perc.
Roppanós legyen! Sózd meg!
Készítsd el az öntetet a dió olajból és a balzsamecetből!
Tányérra tedd rá a megmosott saláta leveleket ezután borítsd rá a spárgát, epret és locsold meg az öntettel!
Díszítsd az apróra tépkedett petrezselyemmel!
Kiváló tavaszi saláta vagy köretnek is nagyon finom!