Ázsiai zöldségek szezám olajjal
Hozzávalók 4 fő részére:
- 2 db csíkokra vágott friss csirkemell
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 evőkanál VomFass pirított szezámolaj
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 marék barna gomba
- 2 db apróra vágott vöröshagyma
- 1 db kápia paprika csíkokra vágva
- 3 db csíkokra vágott sárgarépa
- 1 marék koktélparadicsom
- só, bors
- friss kakukkfű, rozmaring
- Koriandermag
- 100 g rizottó rizs
Elkészítése:
Helyezd el egy tálba a szójaszószt és keverd össze a gyömbért, fokhagymát, szezámmagot, sót, borsot és a szezám olajat. Ezután tedd bele a csirkemell csíkokat és hagyd benne 15 percig.
Közben hámozd meg és aprítsd össze a zöldségeket, gombát és mosd meg! Ezután az előírásnak megfelelően főzd meg a rizst.
Helyezd a csirkét a páccal együtt serpenyőbe és enyhén pirítsd meg a húst, majd add hozzá a hagymát és a sárgarépát, legalább 10 percig fonnyaszd össze őket. Ezután tedd bele a fennmaradó zöldségeket a gombával együtt és főzd további 10-15 percig. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel és a rozmaringgal. Fűszerezd a korianderrel! Magok helyett használhatsz őrölt koriandert is!
Szűrd le a rizst, és terítsd el a tányérokon. Öntsd rá a zöldséges húst! Már kész is! Tálalhatod!
Élvezd a VomFass könnyen elkészíthető szakács művészetét!