Répa torta narancsos tojás likőrrel!
Szuper népszerű a húsvéti sárgarépa torta. Nem csak tökéletesen illeszkedik az ünnephez, de csodálatosan lédús és friss ízű is. A húsvéti torta különösen szép a színesen megterített húsvéti asztalon, mint egy kerek koszorútorta, narancsos tojás likőrrel díszítve.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 kg karotta répa megmosva, lereszelve
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- 2 púpozott tk. sütőpor
- 125 ml VomFass dióolaj
- 20 dkg reszelt mogyoró
- 1 ek. Jamaicai rum
- 350 g porcukor
- 125 g vaj (szoba hőmérsékletű)
- 1 tk. vaníliás cukor
- 5 evőkanál VomFass narancsos tojáslikőr
- 30 ml VomFass narancsos tojás likőr {a díszítéshez}
- kerek tortaforma vajkrémmel megkenve
Elkészítése:
Friss sárgarépa, reszelt mogyoró és a finom dióolaj a lédús sárgarépatorta alapja.
A krém alapja: narancsos tojás likőr, vaj, porcukor, dió olaj! Finom krémes állagúra keverjük és hagyjuk összeérni.
Mély tálban keverd össze a lisztet, tojást, szódabikarbónát, sütőport, rumot a tojással habosra! Egy másik tálban reszeld le a karottát és keverd össze a vaníliás cukorral! Ezután keverd össze a tésztaalapot a lereszelt karottával!
Közben a sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Vajazd ki a tortaformát és öntsd bele a karottás tésztát! Süssd kb. 45 percig! A sütőből kivéve hagyd hűlni, és még langyosan öntsd rá a narancsos tojás krémet!
Hűtsd legalább 1 órán keresztül és csak a tálalásnál öntsd rá a maradék tojás likőrt és szórd meg a reszelt mogyoróval! Ízlés szerint a tetejét tejszínhabbal is fokozhatód!
Krémes tojás likőrünk kiváló még kávéban, fagylaltra, desszerten!
Kóstolja meg Ön is!
Kápráztassa el Önmagát és vendégeit
likőr különlegességeinkkel!
Kérjük látogassa meg honlapunkat és tekintse meg
húsvéti ajándék ötleteinket!
VOMFASS KÜLÖNLEGESSÉGEKKEL AZ AJÁNDÉKOZÁS EGYSZERŰ!