Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.

KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartásunk:
Hétfő-péntekig: 9:30–19:00
Szombatonként: 9:30–14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Recept ötlet: joghurtos, fetás, bazsalikomos tészta

Ez a tészta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és hidegen salátaként is használható. A szósz joghurtból, borsóból és bazsalikomból áll.

Hozzávalók:
  • 250g tészta
  • 200 g fagyasztott borsó
  • 250 g görög joghurt, legalább 10% zsírtartalmú
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 ml VomFass bazsalikomos olívaolaj
  • 25 g fenyőmag
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 2 marék bazsalikom
  • 250 g feta darabokra morzsolva
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítése:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Egy másik edényben a fagyasztott borsót sós vízben 3 percig főzzük és szintén leszűrjük.

Elkészítjük a joghurtos szószt:
Felezd el a joghurtot! Salátástálban az egyik felét keverd össze a borsó felével, a joghurttal, fokhagymával és az olíva olaj felével! Kóstolgasd és ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal! Tedd félre!

Serpenyőben a fenyőmagot, a maradék olajjal és a chili pelyhet pirítsd meg szép arany barnára! Ezután öntsd egy tálba, hogy a magok ne égjenek meg a serpenyő maradék hőjétől!

A leszűrt tésztát keverd el a joghurtos szósszal és fokozatosan keverd össze a többi hozzávalóval! Tálalásnál a tetejét szórd meg a fenyőmaggal és a chili pehellyel!



VomFass a miőség kedvelőinek!


: Recept ötlet: joghurtos, fetás, bazsalikomos tészta