Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.

KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartásunk:
Hétfő-péntekig: 9:30–19:00
Szombatonként: 9:30–14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Kendermag olaj

KENDER - A TILTOTT CSODANÖVÉNY

A kender azokhoz az élelmiszerekhez tartozik, melyek szokatlanul magas tápanyag tartalmukkal tűnnek ki, és ezek olyan kiegyensúlyozott formában vannak jelen, hogy szuperételeknek is nevezik őket. A szuperélelmiszerek olyan ételek, amelyeknek már csekély mennyiségben történő fogyasztása is számos egészségi előnyt nyújt. A kender azonban nem csak élelmiszernek alkalmas. A kender olyan sokféle alkalmazási területen jelent megújuló nyersanyagot, hogy joggal nevezhetjük csodanövénynek.

A joint és a kender nem feltétlenül ugyanaz!
Ebben a cikkben nem arról a kenderről van szó, mely marihuána néven is ismert, hanem a haszonkenderről, amely nem tartalmaz kábító hatóanyagokat, így senkinek nem kell attól félnie, hogy összetűzésbe kerül a törvénnyel, csak mert egészséges és finom kenderből készült termékeket fogyaszt.

Vitaminok a kenderben:
A kender magja bőségesen tartalmaz antioxidánsokat, pl. E- és B-vitaminokat. Különösen a B2-vitaminnak kitűnő forrása a kender. Eddig a hús és a tejtermékek számítottak a legjobb B2-vitamin-forrásnak, azonban a kenderben jóval több B2-vitamin található, mint az állati eredetű termékekben.

A kender mint fehérjeforrás:
A kendermag ezen kívül 20-24%-ban jó minőségű proteinből áll, az összes esszenciális aminosav formájában, melyekre az embernek szüksége van ahhoz, hogy ezekből a szervezet saját fehérjét építsen fel.

A kender mint omega-3 zsírsavforrás:
A legtöbb embernél sajnos közismerten kedvezőtlen a zsírsavarány. A bőséges hús- és tejfogyasztás, de az iparilag előállított növényi olaj kritikátlan fogyasztása is oda vezet, hogy a legtöbb ember nagyon sok omega-6 és csak kevés omega-3 zsírsavat vesz magához. A két zsírsavnak ez a kedvezőtlen aránya okozza és erősíti a gyulladásos folyamatokat. A krónikus gyulladások legjobb esetben csupán gyorsítják az öregedést, általában azonban a legkülönbözőbb panaszokhoz vezetnek, pl. ízületi gyulladások, szív- és érrendszeri problémák, krónikus idegbetegségek és sok egyéb. A kender ideális arányban tartalmazza az Omega zsírsavakat, és ezért kiváló része egy gyulladás gátló táplálkozási módnak.

A kender tartalmazza a ritka gamma-linolénsavat.
A kender azon kevés olajnövények egyike, amely tartalmaz gamma-linolénsavat. A népesség nagy részének hiánya van ebből a fontos zsírsavból, amely rendkívül pozitív hatású a gyulladásos folyamatokra, valamint a hormonháztartás egészséges egyensúlyára. A megfelelő mennyiségű gamma-linolénsav ezen felül láthatóan javítja a bőrképet, erősíti a körmöt, és széppé teszi a hajat.

Kenderolaj a konyhában:
Már 20 gramm jó minőségű kendermagolaj elegendő ahhoz, hogy fedezzük a napi szükségletet a legfontosabb esszenciális zsírsavakból. A kenderolaj alkalmas gőzölésre és párolásra, de semmiképp ne használjuk sütésre. Legjobb, ha az olajat a készre főzött ételhez adjuk. Az aromás olaj jól passzol salátaöntetekhez, mártogatósokhoz vagy zöld turmixokhoz.


Kendermag olaj

Forrás: Gyógyszer Nélkül Magazin, kép és szöveg: http://tisztaforras.co/

Olajozd az egészségedet! Válaszd a "VomFass" minőséget!


: Kendermag olaj