Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.

KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartásunk:
Hétfő-péntekig:  9:30–19:00
Szombatonként:  9:30–14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Olívaolaj - a mediterrán arany!


A mediterrán országokban rendszeresen fogyasztanak olívaolajat. Talán nem véletlenül, ugyanis a mediterrán táplálkozás egyik alapanyaga ez az olaj. Megfigyelték, hogy a mediterrán térségben élőknél kevésbé fordul elő szív- és érrendszeri megbetegedés, és az érelmeszesedés sem tartozik a jellemző kórképek közé.

Az olívaolaj megnöveli az élettartamot, és az egészséges táplálkozással együtt csökkenti a rákos megbetegedések kockázatait is. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az olíva olajat, úgy a HL-koleszterinszint stabilizálódik, és a lipoproteinek aránya is megfelelő lesz a vérben.

A krónikus betegségek gyakran a szervezetben kialakuló gyulladás talaján jönnek létre. Az olívaolaj jelentős mértékben tudja a gyulladást is csökkenteni, így minimalizálja a krónikus betegségek létrejöttét is. Az olívaolaj megakadályozza az oxidatív stressz kialakulását, ami tudvalevő, hogy nagyban hozzájárul a rákos megbetegedések kialakulásához.

Az extra szűz olívaolaj antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik. A Helicobacter pylori kialakulása ellen is védelmet nyújt, ami köztudott, hogy gyomorfekélyt okoz. A kezeletlen gyomorfekély pedig nagyban hozzájárul a gyomorrák kialakulásához.

Az olívaolaj reményt adhat azoknak, akiknek esélye van a csontritkulás kialakulására. A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy az extra szűz olívaolaj erősíti a csontokat, így növekszik az oszteokalcin mennyisége, amely hozzájárul a csontok kollagén szintéziséhez, ami viszont nagyban lecsökkenti a csontritkulás kialakulásának a kockázatát.

Napfényre szükségünk van, hiszen ez segít a D-vitamin előállításában. Azonban a káros UV-sugárzás nagyban felgyorsítja a bőr öregedését. Hozzáértők szerint az extra szűz olívaolaj a bőr öregedési folyamatait is le tudja lassítani.

Az extra szűz olívaolaj tápláló hatással rendelkezik. Amellett, hogy jótékony zsírsavakat tartalmaz, tele van E- és K-vitaminnal, illetve antioxidáns vegyületekkel, amelyek csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát.

A krónikus gyulladás szerepet játszik a rák, az Alzheimer-kór, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a szívbetegség és az anyagcsere-szindróma kialakulásában. Az extra szűz olívaolaj segíthet a gyulladás csökkentésében, az olyan gyulladásos markereknél is szerepet játszik, mint a CRP vagy a C-reaktív fehérje.

Az olívaolaj csökkenti a vérnyomást, védelmet jelent az LDL-koleszterin oxidációval szemben, így javítva az erek funkcióját és működését.

Forrás: gyogyszernelkul.comTekintsék meg honlapunkon olívaolaj választékunkat!
Következő tétel Következő tétel


: Olívaolaj - a mediterrán arany!